'Blizzard wil... Ja, wat eigenlijk?'

Drie vrienden vormen samen al bijna tien jaar de band Blizzard. Aan ambitie geen gebrek, maar het grote succes blijft uit. Timo, Thies en Niels vinden het tijd voor bezinning, verandering en vernieuwing… Volg hun proces via dit blog!

Aug 21

#13 In de flow

In de vorige blogpost deden we verslag van de eerste bandrepetities. Inmiddels zijn we twee weken verder en nog steeds lekker aan het jammen!Flow
Tijdens de eerste repetities duurde het soms wel anderhalf uur voordat we het juiste gevoel te pakken hadden. Het was nog wat onwennig. Hoewel een ieder nog steeds zoekende is naar zijn plek binnen het geheel, komen we nu vrijwel direct in de goede flow terecht.

Focus op fundament
We focussen ons tijdens de repetities op spel en het fundament dat door basgitaar en drums gelegd moet worden. Hier is onze aandacht nu op gevestigd. De concrete invulling van Thies’ gitaar-laag komt later. 

Wanneer we jammen hebben we nog wel eens de neiging om bij een gitaarpartij die Thies inzet aan te haken. We moeten ervoor waken de focus, die op het fundament van basgitaar en drums ligt, niet te verliezen. Want daar ligt onze kracht. 

Plan van aanpak
In de vorige blogpost spraken we over een plan van aanpak. We wilden een plan schrijven om het repetitietraject voor onszelf inzichtelijke te maken en hiermee voorkomen om in het jammen te blijven hangen. Maar die planning is alweer van de baan:

We zien er vanaf omdat we onszelf tijdens het creatieve proces geen enkele druk willen opleggen. En waarom zouden we ook? We hebben alle tijd. Mooi man! 

Lees in de volgende blogpost (over twee weken) meer over de elektronische drums waar Niels zich op heeft gestort.


Comments
blog comments powered by Disqus
  1. jawateigenlijk posted this